Kristi himmelfartsdag

Og Ordet var hos Gud

Dagens bibelvers kan du lese her. Mark. 16:19-20

Hvert år på denne tiden får vi en rød torsdag som heter Kristi himmelfartsdag. Har du tenkt over hvorfor den er rød, altså en helligdag. Det er jo litt spesielt å ha en fridag for det. Likevel har vi det og det er jo fordi Norge er et kristent land, og vi vil fortsatt feire og markere dager som hører til historien og identiteten.

Jeg kan tenke meg at dagen var litt vemodig for disiplene og de som var med Jesus daglig. Først hadde de brukt tre år på å venne seg til livet rundt Jesus. De tre årene må jo ha vært alt annet enn normale. Etter alt det som hadde skjedd så kommer påsken og det utrolige som skjer da. Det er jo mye å ta innover seg. Jeg tror jeg hadde vært litt mygg på Jesus etter at han viste seg igjen. Nå skal jeg ihvertfall ikke slippe han på en måte.

Så kommer de til himmelfartsdagen. Enda en gang skulle de «miste» Jesus, han de var blitt så glad i. Men han var jo ikke helt som dem og de kunne nok aldri ha fått den relasjonen med han. Relasjonen til Jesus var guddommelig. Den var noe ekstraordinært. Noe som ikke var så lett å beskrive. Jeg kan tenke meg det var vanskelig å fortsette relasjonen når han steg opp til himmelen. Litt lite konkret å ta tak i. Likevel skulle han fortsatt være i livene deres.

Men de gikk ut og forkynt overalt, og Herren virket med og stadfestet Ordet gjennom de tegn som fulgte. v.20. De virkelig tok oppdraget, tok beina fatt, lot munnen få boble over av det de alle hadde opplevd. De delte Ordet. Ordet ble stadfestet og virkelig. Ordet var hos Gud. Jeg er ingen teolog, men Ordet, det har jeg lært er Jesus. Det er mye kraft i det som har med Jesus å gjøre. Det sier bibelen, det har vi lært og det har vi opplevd.

Jeg synes ikke det er så mye å feire at vi ikke fikk ha Jesus vandrende her på jorda, for det hadde vært spennende. Men jeg synes virkelig vi kan markere at Jesus fullførte oppdraget og gav oss oppgaven i å gi det videre. I utallige generasjoner har det blitt gitt videre, derfor kjenner vi historien. Å være trygg og godt kjent med sin egen historie er roten til mye godt. Ha en god Kristi himmelfartsdag!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *