Vi skal aldri gå sultne

Sultne på livets ord
Sultne på livets ord

Dagens bibelord kan du lese her. Joh.6.28-35

Jeg kan lese hver dag om folk som går sultne og ikke har nok mat. Det gjør dessverre lite med meg for jeg har aldri kjent på det. Jeg har vokst opp i et forutsigbart hjem. Maten har stått på bordet til faste tider og jeg har alltid hatt matvett. Jeg er selvfølgelig takknemlig, men hvordan kan jeg være takknemlig nok? Vanskelig det der. Jeg kan jo ikke ha dårlig samvittighet for at jeg har vært heldig. Det er ikke konstruktivt.

Jeg tror at jo mer bevisst jeg er på min egen situasjon, jo mer klarer jeg å se forbi meg selv og gi av meg selv. Min mann og jeg har valgt å leve livet litt utradisjonelt. Vi ønsker et fargerikt liv. Vi ønsker et rikt liv hvor vi både bidrar og får. Jeg vil påstå at harmoni fyller hverdagen vår. Det er ikke press, stress, kav og jag. Hverdagen vår er selvvalgt med både utfordringer og positive impulser, men vi eier den selv og vi tar bevisste valg hver dag på hvordan vi lever.

Disiplene er veldig opptatt av gjerninger, det er vel kjent for enhver av oss. Jesus svarer jo ikke så enkelt akkurat. Masse prat om brød. Skjønn det den som vil og kan. En ting skjønner de ihvertfall bra. Det brødet må være bra. Gi oss alltid av det sier de. Jeg vil og ha sier jeg da. Intet mindre enn livets brød er vi tilbudt. Helt ærlig synes jeg det og er vanskelig å skjønne.

Det jeg skjønner er at jeg må leve livet sammen med Jesus og ikke på egenhånd. Jeg tror både utfordringene og mulighetene står i kø når vi lar han få leve med oss og ikke bli trukket inn når vi synes det er litt kjekt.

Så hva er vi egentlig sulte på vi som aldri har måttet være sultne noen gang egentlig. Jeg er sulten på å bygge noe i mennesker, skape noe i mennesker, se mennesker bli forvandlet. Det kan nok fort bli en litt slitsom vei, men så givende det er når en kan høste resultater. En må tåle små resultater da. De passer sjelden inn i excelark, men de er høyst levende og betydningsfulle likevel.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *