Vil du være som et lite barn?

La de små barn komme til meg
La de små barn komme til meg

Dagens bibelord kan du lese her. Mark.10:13-16

Tenk om vi kunne være små barn igjen, er en setning man egentlig ofte hører. Hva er det som er så flott med å være barn? Barn er ikke selvstendige, barn bestemmer ikke over seg selv, barn har ikke overblikket, barn trenger veiledning. Jeg vil være selvstendig, jeg vil bestemme over meg selv, jeg vil se hele bildet og jeg liker ikke å få veiledning (sånn egentlig).

Er det flere som kjenner seg igjen? Nesten så jeg vil si håper ikke det, men hvis du kjenner litt etter så kan det vel hende du også er litt der. Men hvorfor klarer jeg å trykke ut alt det negative i en fei når det er snakk om dette bibelverset. Jo, det tror jeg er fordi jeg har hørt motsatsen utallige ganger. Bibelverset er så kjent. Det blir brukt så mye og stort sett sitter man med en liten samvittighets-stikk over at man ikke har klart å ha den barnlige relasjonen til Jesus.

Jeg er helt med på reaksjonen til Jesus når disiplene synes de er litt i veien og ikke skal mase. Det hadde jeg også tålt veldig godt. Barn må få være barn uten at de trenger å ta helt overhånd. De er heller ikke mindre verdt eller har mindre plass blant oss. De er akkurat like viktige og har like stor betydning. Men det er kanskje ikke de vi hører på når de store visjonære linjene skal stakes ut og strategier skal legges. Eller er det nettopp det Jesus mener?

Nei, jeg tror ikke Jesus mener så mye som det. Jeg tror poenget hans er rett og slett at vi er altfor egenrådige til å la Jesus være sjef for vårt liv. Som barn ser vi ikke hele bildet akkurat som bildet over her. Jesus ser hele bildet og enda så mye vi vil så har ikke vi mulighet til å ha samme blikket som Jesus. Vi må tåle at i Guds rike har vi det blikket som barn har til vanlig i verden. Det er jo en befrielse like mye som en hindring. Vi må tåle å være litt midt i mellom. Jepp, det var dagens kjepphest fra meg.

Vår lille familie gjør seg nå klar til å kjøre Namsskogan. Tipper kreativiteten bobler over når vi har kjørt noen mil en den endeløse og uforanderlige naturen som er like seg selv mil etter mil. På tide med en liten ferieoppdatering fra oss. Det kommer nok. Ønsker deg en god fredag!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *