Min hjemmelagde deodorant

Ferdig deodorant
Ferdig deodorant

Jeg har lenge testet ut deodorant uten aluminium og andre tilsetningsstoffer. Det begynner å bli flere år siden jeg kjøpte min siste antiperspirante, 24timers vidundersmørje til å smøre under armene. Jo mer jeg leste om alle tilsetningene jo mer ønsket jeg å ha et bedre alternativ. Flekker på klærne ble det og. Nei, jeg var overklar for å bytte ut.

Det første året prøvde jeg ulike ferdiglagde på markedet. Litt uvant å smøre med fingrene under armene. De første ukene måtte jeg også regne med litt nupper siden kroppen måtte få ut alle restene etter aluminiumen. Men det gikk over og jeg husker ikke lenger hvordan det var. Etter som tiden gikk tenkte jeg at dette kunne jeg jo klare å lage selv. Veldig ofte tenker jeg det om produkter og burde egentlig bare kjøpe ferdig. Lage selv kan ta tid. Når det gjelder deodoranten jeg har endt opp med nå er det i aller høyeste grad enklest å lage selv.

Alt du trenger til hjemmelagd deodorant
Alt du trenger til hjemmelagd deodorant

Hvis ikke du har litt interesse for hjemmelagde produkter så trenger du nok en handletur før du kan gå i gang. Det kan du fint gjøre på nettet en kveld og da har du det du trenger når nøden etter deodorant er der. Jeg pleier ikke lage ny før jeg har skrapa siste rest ut av krukken og da er det fint å ha det en trenger i hus.

Base tilsatt lukt og konservering
Base tilsatt lukt og konservering

Jeg har funnet min favorittblanding, tror jeg. Det er alltid rom for litt endringer og det blir aldri helt likt, men basen min er jeg fornøyd med. Jeg blander rett og slett kokosolje og arrowroot som kalles pilerot på norsk. Arrowroot er et ukjent produkt på mange måter. Jeg klarer ikke finne ut veldig mye om egenskapene, men det er en slags stivelse og er derfor den som trekker til seg fuktighet. Når de to ingrediensene er godt mikset sammen tilsetter jeg eteriske oljer og E-vitamin.

Dagens blanding av oljer
Dagens blanding av oljer

Denne gangen ble det teatre  siden den dreper bakterier. Bergamott synes jeg lukter friskt og godt. E-vitamin konserverer og hindrer at det harskner.

Denne deodoranten er ikke evigvarende, den må gjerne smøres på et par ganger om dagen hvis du er veldig aktiv. Jeg pleier å smøre på om morgenen. Hvis jeg skal noe på ettermiddagen og skifter klær smører jeg gjerne på en gang til. Jeg skal innrømme at jeg har hatt mine svetteerfaringer og denne deodoranten hindrer ikke lukt i det uendelige. Men det kan jeg leve godt med så lenge jeg vet at jeg det jeg smører under armene rett og slett er bra for huden. Det er jo bare å følge opp med smøring så kommer ikke lukten.

Jeg lager denne deodoranten med jevne og ujevne mellomrom. Har du lyst til å teste ut sender jeg deg gjerne en prøve i posten. Fortell meg om din favorittlukt så skal jeg se hva jeg får til. Gi meg en tilbakemelding på hvordan du opplever produktet så kan jeg lage mer når du er klar for det. Neste gang jeg lager deodorant blir det lagt ut her så kan du bestille nylaget vidunderkrem til armhulen du også. Send meg en mail på post@olavastua.com så snakkes vi videre der.

Ønsker deg som leser en god torsdagskveld videre!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *