Vi skal leve med resultatet hver dag

Resultatet av et tydelig valg
Resultatet av et tydelig valg

Dagens bibelord kan du lese her. 1. Mos. 2:18-25

Gud skapte jorda, dyra og menneskene og satte to streker under svaret. Resultatet var klart og vi var skapt til å leve i harmoni med naturens lover og system. Alt ble lagt tilrette for at vi kunne ta fatt på livet og alt det ville by på av velsignelser og utfordringer.

Det er litt av en tekst vi leser i dag. Den er så kjent likevel så fjernt. For dette liker vi vel strengt tatt ikke lese så sant vi ikke har fulgt oppskriften på livet til punkt og prikke, og sitter med to-tre barn, hus, hund, fast jobb og selvfølgelig samme partner som du giftet deg med i 20-årene. Hvis det er tilfelle så har du en stor utfordring, nemlig å møte alle de som ikke er innenfor den boksen. Hvordan skal du klare å være inkluderende og ikke dømmende.

Disse versene er roten til så mange tanker tenkt og skamfølelser kjent. Jeg har brukt store deler av voksenlivet på å streve med disse versene. Jeg gikk gjennom alle 20-årene uten fast følge og kom helt ut av tellingen på hvor mange bryllup jeg var i og etterhvert barn i omgangskretsen. Det var vanskelig å tenke at livet mitt var like riktig eller givende siden jeg var stod og passet veskene mens de andre kjørte karusellene.

Svart-hvite tanker kan være fine for det kan være lett å forholde seg til. Men når du er på feil side blir de svart-hvite tankene roten til mye bekymring, nedverdigende tanker om en selv og en steller seg i en posisjon som gjør at riktig side blir uoppnåelig. Å komme inn på bedehuset med en følelse av at jeg strever med noe som er uoppnåelig er ikke godt. Jeg skjønner godt at en da kan snu i døra, eller la være å gå for en kjenner følelsen før en drar hjemmefra.

Jeg er uendelig stolt av mannen min og jeg fikk min familie praktisk talt rett i fanget. Vi har ikke tatt noen snarveier og vi kjenner på livet og alle livets sider nesten hver dag. Jeg er ikke lenger bare jeg. Nå er det vi, men vi passer fortsatt ikke inn og følelsene av å passe vesker slipper ikke taket. Likevel så har vi valgt å leve livet slik og vi lever med resultatet hver dag.

Livet er rikt å leve og det blir snevert å sortere dagens vers så enkelt og så svart-hvitt. Begrensninger og jaget etter den perfekte konstellasjonen blir fort menneskeskapt. Hvor dypt er ikke det vi leser i dag, hvor rikt er ikke det vi leser. Flytt perspektivet, ikke la resultatet begrense deg. Ikke la menneskene i ordnede former bli roten til oppgitt skambølge. Vi skal alle leve med resultatet hver dag. Gud er større og når det stormer er hos han det er trygt. Ikke glem det.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *