Hvor bor egentlig Gud?

Hvem våker over huset du bor i?
Hvem våker over huset du bor i?

Dagens bibelord kan du lese her. 1. Kong 8:27-30

Hvem har vel ikke stilt seg spørsmålet om hvor Gud bor en gang i oppveksten. Vi har en litt barnslig start på dagens ord og dagens bibeltanker. Likevel så er det noen av disse barnlige tankene vi kanskje tar med oss gjennom hele livet.

Hvis vi bobler over av engasjement fordi vi har så lyst til å fortelle videre våre egne opplevelser med tro, ja da blir det fort litt trått. Vi vet jo egentlig veldig lite. Vi klarer ikke ramse opp fakta om Gud med troverdighet. Vi har vokst opp med disse enkle spørsmålene og som voksne er det vanskelig å kommer forbi de. For vi får veldig få og konkrete svar. Det er vanskelig å si at Gud er sånn, sånn og sånn. Vi må heller øve oss på å fortelle hva relasjonen med Gud gjør med oss.

Hvis vi ikke opplever noe fellesskap med Gud blir det kanskje enda mer trått. Da sitter vi fast i de konkrete spørsmålene og lar det liksom være med det. På mange måter så bærer vi med oss barnetroen og det vi lurer på gjennom hele livet. Det som kanskje blir litt stusselig er hvis det stopper med det. Noen ting må vi tåle å ikke få så mye konkret på likevel så kan det være dybde i så mye annet.

Det er vanskelig å relatere seg til dagens tekst synes jeg. Likevel er det en sånn inderlig bønn som like gjerne kunne  vært sagt i dag. Blir vi noe klokere av å vite hvor Gud bor. Nei, men vi blir gladere, tryggere og lykkeligere av å bli sett. Vi trenger bekreftelse og vi trenger å bli sett. Vi trenger trygghet og vi trenger velsignelse. Alt dette kan Gud gi på merkelig umenneskelig vis. Vi må bare være åpne og ha lyst til å ta i mot.

Gud hører og vi kan be han høre på oss så mange ganger vi vil. Det er ikke noe tak og makspott på bønner. Kjør på, be Gud se deg og vær med deg. Det er fint å kunne dele hele livet med noe som er større enn deg selv. Gud tåler det og han tåler at vi maser. Hør, hør!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *