Så ikke tvil hvis ikke hensikten er god

Blir du i tvil når du leser det Paulus skriver?
Blir du i tvil når du leser det Paulus skriver?

Dagens bibelord kan du lese her. 2. Kor 13:5-11

Kjente du at litt tvil kom snikende når du leste dagens tekst? Det virker som Paulus liker å teste og tyne grensene. Liker å se hvor langt han kan strekke strikken og hvor stødige vi er. Akkurat som om han finner en egen glede i at andre trenger oppfølging.

Det var den umiddelbare reaksjonen min. Kjente at det trigget litt og at jeg fikk behov for å forsvare meg. Er ikke det da bare et tegn på at Paulus er inne på noe. Men liker vi folk som får frem slike følelser i oss. Veldig sjelden og stort sett unngår vi den type dialog. Er det bare meg eller er det flere som kjenner seg igjen.

Jeg klarer ikke lande på om jeg skal omfavne den måten å bli utfordret på eller ikke. Det er mulig min egen modenhet blottlegges totalt og alle andre sitter nå og kasserer inn fordommene med det var det jeg sa. Men det får så være for denne refleksjonen har jeg godt av. Og jeg nekter å tro at jeg er alene om å kjenne det slik.

Litt tvil kan være sunt og godt, men når det gjøres slik som i dag av Paulus, da må hensikten være god. Jeg vil ikke ha på meg at jeg oppfordrer alle og enhver til å ta etter virkemidlene til Paulus. Slik klokskap som han høstet ligger ikke til alle dessverre. Det er heller ikke så mange som kan ha en sånn rolle i et fellesskap, da kan det bli fryktelig slitsomt og lite fruktbart. Men jeg tenker at vi likevel ikke skal være redde for den ærligheten vi ser i teksten.

Tenk når vi alle slipper skuldrene litt ned og tør å snakke ærlig om hvordan det egentlig er å være troende og menneske, da kommer vi litt nærmere dialogen til Paulus også. Som han ikke legger skjul på. Ta imot rettledningen og oppmuntringen! Ja, jeg skal prøve så godt jeg kan. Jeg har mye å lære og jeg kan bli bedre til å se det som er bra også. Vis enighet, hold fred så skal kjærlighetens og fredens Gud være med dere. v. 13. 

Det er egentlig ikke så mye å lure på.  Hvis det trigger litt, ja da har du litt å jobbe med. Teksten i dag skal være både rettledning og oppmuntring. Da tolker jeg det slik at den balansen trenger vi ellers også. Vær gode mot hverandre og bygg hele og ærlige fellesskap. Det heier jeg på.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *