Takk for at jeg er perfekt selv om andre ikke er det

Et unikt og perfekt liv
Et unikt og perfekt liv

Dagens bibelord kan du lese her. Luk. 18:9-14

Vi leser i dag om et skyhøyt og perfekt utgangspunkt med stupbratt fallhøyde. Tenk å være feilfri slik som fariseeren vi leser om i dag. Det hadde vært noe det. Eller ikke? Jeg synes det er herlig befriende å kunne takke for at en ikke er så dum å gjøre feil som andre mennesker.

Det må jo være slitsomt å leve i en verden der alle andre ikke holder samme mål som en selv. Vi er perfekte, men verden er ikke det, er en strofe jeg har hørt blitt sunget mye på radioen i det siste. Er det ikke ofte sånn vi kjenner det da. Tenk om alle hadde skjønt det samme som meg, så bra det hadde vært da. Men så er vi jo forskjellige og perfekt i mine øyne er ikke nødvendigvis perfekt i flere øyne enn mine to. Akkurat det er litt kjipt å måtte bite i seg.

Tolleren hadde skjønt noe i dag. Ja, vi er perfekte, men ikke sånn som eksperten vi først leser om. Gud har skapt oss i sitt bilde og det er intet annet enn perfekt. Likevel så er vi mennesker med fri vilje og vi kjemper med to krefter gjennom hele livet. Det er ikke mulig for oss å holde oss unna trøbbel. Håpet er heldigvis aldri ute til tross for trøbbel.

Gud er hellig og vi får også gjennom Jesus være hellige, komme inn til Gud og være sammen med han. Det er bare nåden som kan være det filteret. Når vi innser at vi er kjøpt fri slik at vi kan legge fra oss synd og gå gjennomsyret av hellighet  inn til Gud så blir vi også like ydmyke som tolleren. Vær meg synder nådig. En setning det oser avstand av likevel så nært og aktuelt.

Klarer vi å elske alle andre som unike barn av Gud så slipper vi å se på oss selv som perfekte og andre ikke. Den som setter seg selv lavt skal settes høyt. Du er skapt perfekt og du har en nådepakke som ikke har begrensning eller må deles med andre i familien. Den er ubegrenset og ubetinget.

Én kommentar til «Takk for at jeg er perfekt selv om andre ikke er det»

  1. Fint innlegg! Godt poeng det at alle tenker at verden hadde vært bedre hvis de bare tenkte som meg – også er det så lett at vi setter oss over hverandre, som fariseeren gjorde. Takk for at du blogger om troa di ??

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *