Salt vil alltid være salt

Salt til maten
Himalayasalt til maten

Dagens bibelord kan du lese her. Matt. 5:13-16

Salt er et stoff med bredt bruksområde. Vi kjenner det nok mest fra matlaging. Jeg lager stort sett mat fra bunnen og da går det ikke en dag uten at jeg salter og smaker mens jeg lager mat. Saltet får fram smakene. Det skal ikke smake salt, men det skal smake.

I dagens samfunn har vi jo plutselig blitt redde for å bruke salt, men det er ikke så mye å være redd for hvis du har kontroll fra starten. Alt av ferdiglagd mat har et innhold du ikke vet noe om, da kan vi bli usikre. Er du med og former og skaper noe fra bunnen med et rent utgangspunkt kan det godt være du bruker like mye, men da vet du hele tiden hva du holder på med og er trygg og fornøyd.

Når vi aksepterer en ferdigtygd pakke som andre har tilpasset så er det vanskelig å sortere hele bildet. Vi mister blikket på den egenarten saltet faktisk er. Det er jo en fantastisk råvare med helt unike egenskaper. Men når kunnskapen og overblikket blir borte begrenser det seg til å bli litt skummelt og altfor salt.

Jeg vil gjerne være salt. Jeg vil gjerne være den som får fram egenskapene i andre mennesker. Jeg vil gjerne være den som tar vare på andre mennesker uten å bryte de ned slik som vi bruker saltet i konservering. Jeg vil gjerne være det saltet som bryter ned hard og frosset is slik at man ikke kan komme inn på hverandre og se den egentlige overflaten.

Jeg vil også gjerne være lys. Når et lys tennes i et mørkt rom er det faktisk ikke mulig for mørkret å vinne. Mørkret kan ikke ta livet av lyset. Lyset er overlegent og i seg selv har det en sterk egenart.

Det er nok ikke for ingenting Jesus sier vi skal være lys og salt. Jeg tar gjerne en for laget og blir begge deler jeg. Nok en gang handler det heldigvis ikke om å prestere. Jesus i hjertet blir lys og salt i praksis. Evangeliet har den virkningen på samfunnet. Det laget vil jeg være med på og ja takk, Jesus kan godt legge igjen de egenskapene i meg. For salt vil alltid være salt og lys vil være lys. Vi klarer ikke å klusse det til. Vi kan misbruke det og gjøre feil, men vi klarer ikke å endre egenskapene. Håper du får en god dag med mye lys og en passe dose salt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *