Når Jesus er pakket inn i masse bibelske ord

Ordene pakkes ut litt etter litt.
Ordene pakkes ut litt etter litt.

Dagens bibelord kan du lese her. Tit. 2:11-15

I dag virker det som om vi har verdensmesterskap i å få pakket inn budskapet sånn at det er rene gullmedaljen for å dekode teksten. Nåde, ugudelig, verdslige, rettskaffent, gudfryktig, salig, urett, rense, forkynne, formane og vise til rette. Ja, dette oser det avstand fra. Kanskje det kunne blitt en ny hit hvis vi hadde rappet ordene veldig fort og puttet inn noe kjent innimellom. Jeg tror det hadde slått an, men vi hadde fortsatt klødd oss i hodet over hva mente Gud egentlig nå.

Jeg vil ikke ha evangeliet med en innpakning jeg ikke skjønner noe av. Jeg vil ha det enkelt, ekte, konkret og faktisk så vil jeg at det skal få noen konsekvenser. Konsekvenser er det nok av i dagens tekst. Spørsmålet er om jeg tør å ta de med inn i livet mitt.

Det første jeg legger merke til i dag er at det er ingen begrensninger for Guds nåde. Den er for alle, vi er fri til å velge og hvis vi ikke vil ha den så er det vårt valg. Vi trenger ikke forholde oss til noen kravliste, andre autoriteter, kultur eller andre folk. Det er en sak mellom Gud og mennesket og valget ligger hos mennesket. Tenk for et privilegium, men også for et ansvar.

Livet med Gud former oss og utvikler oss, det er det ingen tvil om. Og hvis ikke det gjør det så er det kanskje en liten varsellampe som burde blinke. Egentlig så tror jeg den lampa blinker hos alle i Norges land for vi har så mye velstand og ting som bare kjører som en bulldoser over ekte følelser og sjelens ro. Dessverre, men det er vanskelig å finne tilbake til det som Paulus beskriver i dagens ord.

På mange måter så er det faktisk denne tiden av året som er velegnet for den litt stille og reflekterende tiden uten så mye stress og mas. Når jeg var i full jobb så var det alltid oktober som var den hektiske måneden. November ble fylt med det som burde vært gjort før julestria og når desember kom så var det slutt på alt av organiserte aktiviteter. Da gjør vi alle de koselige tingene, vi er sammen, vi har avslutninger og vi gir hverandre tid og oppmerksomhet. Jeg er fristet til å si heia desember og adventstid.

Jeg liker de dagene vi har nå. Sola varmer i kjakene, stillheten om morgenen er helt magisk og lufta fyller oss opp med ny og god energi. Jeg finner mye glede i å legge lista på riktig nivå. I disse dager planlegges og forberedes jula slik at vi her i huset klarer å se hverandre hver dag. Vi skal også ha rom for å bare være. Bare være med hverandre og med Gud. Jeg håper Gud synes jeg fortsatt er litt formbar for det kan det komme mye godt ut av. Jeg ønsker å pakke ut budskapet og ikke pakke inn Jesus.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *