Barnet i oss sniker seg på når jula nærmer seg

Barnet blir hjulpet fram til Jesus
Barnet blir hjulpet fram til Jesus

Dagens bibelord kan du lese her. Luk. 18:15-17

I dag tenker jeg på at vi alle har med barnet i oss hele livet. Det er ikke første gangen vi leser og hører denne teksten og det er nok ikke siste heller. Likevel så gjør den noe nytt med ihvertfall meg hver gang jeg får muligheten til å gruble litt videre. I dag spant nok tankene litt ut av teksten, men det er greit det og.

Det er Lukas som forteller i dag, men 23.juni i år så var det Markus som fortalte akkurat det samme. Du kan lese om det her. Noe sier meg at den hendelsen gjorde inntrykk på disiplene og de rundt. Du ser for deg akkurat samme bilde når du leser begge to, det er ingen variasjoner eller forandringer. Alle forandringene rundt tekstene er jo alle de forklaringene vi prøver å finne.

Jeg tenker at vi er på god vei inn i en tid som for mange er spesiell. Uansett hvilke minner og tradisjoner vi tar med oss så preger det oss kanskje ufrivillig mye. Er du gift må du nesten finne deg i at ektefellen skal ha med seg verdens beste tradisjoner fra barndommen. Hva var det med barndommen som gjorde at du vil ha det på nytt og på nytt som voksen. Forandrer vi oss ikke da? Vil vi ikke utvikle oss da og gjøre noe nytt?

Det kan være sårt å stå på siden av andres jag mot barndommens idyll. Jula kan ha vært alt annet enn idyll og jammen skal det stikke hvert eneste år som voksen også selv om en har stiftet egen familie og har helt andre tilstander. Barnet i oss brenner seg fast i ryggmargen og høytider forsterker oss på godt og vondt.

Kanskje vi skal være litt mer opptatt av andre rundt oss, innby til noen nye tradisjoner, dekke bordet og invitere til nye og gode minner. Vi kan ikke dyrke  hverken barndommens idyll eller fortidens elendighet. Vi kan leve i dag og vi kan la historie være minner som sier om oss uten at det skal hindre oss i å velge hver dag hvem vi ønsker å være.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *