Mysteriet er avslørt og pakket ut

Mysteriet i bibelen kan bli en rar trossirkel
Mysteriet i bibelen kan bli en rar trossirkel

Dagens bibelord kan du lese her. Rom. 16:24-27

Paulus er ute og imponerer oss med flotte, bibelske ord igjen. For meg blir det avstand til innholdet når ikke jeg har noe særlig kjennskap til ordene. Derfor må det leses da en, to, tre og kanskje både fire og fem ganger før det pakkes ut litt etter litt.

Vi er på full fart inn i pakkehøytiden med overraskelser og gaver rundt  hver sving og bakke. Det blir så hverdagslig for oss at begeistringen og forventningen blekner litt. Det synes jeg er synd. Det er lenge siden vi har kunnet identifisere oss med de følelsene Prøysen beskriver for oss i eventyr fra julen. Her i huset ble det lest et juleeventyr av Alf Prøysen i helgen. «Jeg skjønte egentlig ingenting» var kommentaren dagen etter når jeg prøvde å få i gang en samtale.  Det skjønner jeg veldig godt for jeg ser jo hva tiden brukes på og hvilket innhold det er i skjermene til barn og ungdom nå om dagen.

Er vi da så interessert i mysteriet som Paulus trigger oss til å pakke opp. Hvordan kan det skille seg ut blant alle seriene vi blar oss gjennom på Netflix og Viaplay. Bibelens bøker skulle jo helt klart vært serier vi kunne streamet. Jeg hadde stått først i køen for å se de. Det er en større terskel for å lese selv om jeg er stor tilhenger av å lese både høyt for andre og for meg selv.

Paulus skriver om mysteriet i dag. Dette underlige mysteriet som vi leser om gjennom hele gamle testamentet uten helt å kunne klare de to strekene under svaret. Han mener vi nå har fått servert koden og kan oppdage hele den fantastiske verden Gud inviterer oss inn i. Jeg vet ikke om jeg er helt enig. Ja, vi har fått koden og vi blir minnet om Jesus sin hensikt både til jul og påske, men likevel så er det så mange spørsmål. Vi kommer liksom ikke helt rundt og får avsluttet sirkelen.

Trossirkelen er ikke så veldig rundt og spenstig. Den har også både knuter og rare svinger. Endene har ikke helt funnet seg selv. Likevel lever vi midt opp i dette og vi får være i sirkelen. Vi får være i livet med Gud og vi får være med på reisen og oppdage mysteriet litt etter litt. Selv om det kan være litt komplisert vil jeg heller være i sirkelen enn å stå utenfor å klø meg i hodet. Nå ser jeg fram til adventstiden og til å pakke opp juleevangeliet bit for bit.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *