Heiagjeng som ikke svikter

Vi trenger alle en heiagjeng
Vi trenger alle en heiagjeng

Dagens bibelord kan du lese her. 1. Kor 16:13-24

Vi trenger alle hver vår heiagjeng. Livet kan bli langt og trått hvis det snirkler seg fram i ensomheten. Så enkelt kan det sies, men så vanskelig kan det være i virkeligheten. Akkurat dette temaet har så mange lag at en kan skrive flere bøker om å leve med både heiagjeng og ensomhet. Noen linjer i dagens blogg blir knuslete, men kanskje det kan få tankene litt i sving likevel.

I dagens ord så synes jeg vi hopper rett inn i dette temaet. Paulus prøver etter beste evne å ramse opp i god tro alt han kommer på for å poengtere at de kristne i Korint ikke er alene. Vi er en gjeng, vi arbeider sammen, vi hilser hverandre og vi gir hverandre hellig kyss.  Men vil du være i gjengen eller vil du være individualisten? Er det mulig å sjonglere begge deler slik at selvfølelsen og selvtilliten blomstrer samtidig som tilhørigheten er urokkelig.

Det er i aller høyeste grad sterk samhørighet rundt omkring på bedehus i Norges land. Spørsmålet er når er du såpass innenfor at du også kan kjenne på samhørigheten? Her er forskjellene like mange som det er mennesker i landet vårt, det er jeg ganske sikker på. Det er også rart hvordan kultur legger premisser for hvordan vi er med hverandre. At det er store forskjeller rundt omkring i landet har ingen vanskeligheter med å si seg enig i. Men forskjellighetene kan være store bare innenfor samme kommune. Det synes jeg er rarere.

Kultur vs Guds ord

På mange måter formes vi mer av kultur enn av tro, er du med meg på tanken. Hadde vi i hovedsak vært formet av Guds ord hadde vi kanskje i sterkere grad kjent på samhørigheten med andre kristne, og dermed senket noen hinder for å være sterke sammen, men også alene. Tankene svever litt her nå, det er jeg klar over, men det er godt å kunne tenke høyt og kanskje forstå litt mer.

Vi har lett for å si at vi har ansvar for å ta vare på de andre og inkludere de andre, men hva gjør du for å vokse selv? Ta heller litt ansvar for å bli formet av Guds ord og på den måten bli tryggere på din egen tro og tanke. Kanskje det er første skrittet til å åpne hjerte og sinn for flere enn deg selv. Vi trenger alle en heiagjeng og vi trenger alle å være i en heiagjeng.

Vi er på god vei inn i fellesskapets høytid. Kjenner du ikke på noe fellesskap blir det fort sårt og vi dyrker de dårlige minnene i stedet for å la nye ta plass. Det er viktig å ha øye for mer enn egne behov i disse dager og jeg håper vi kan ta den utfordringen, midt i stresset etter å oppnå den samme adventstiden og juletiden som vi hadde i fjor og alle årene før det.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *