Dedikert godhet kan bli mange nye adventsgleder

Adventsfølelsen i vinduskarmen
Adventsfølelsen i vinduskarmen

Dagens bibelord kan du lese her. Gal. 6:9-18

I dag løper bibelordet litt fra meg i jaget etter å få et adventsklart hus. Jeg sliter med å være så dedikert som Paulus er og beskriver så fint i dag. Det oser godhet og konsekvent handling av dagens ord. Jeg synes også det var en god søknad til boken om bibelens vakreste tekster.

Det er nesten så det blir for fint for meg i dag. Jeg fikk en litt andektig følelse av å lese til morgenen i dag så jeg måtte rett og slett la ordene vokse litt på meg. Jeg får følelsen av at Paulus er så gjennomført god og snill med folk rundt seg at det er nesten et uoppnåelig ideal. Akkurat det bryter litt med andre tekster som dukker opp stadig vekk. Paulus har mange sider. Men dagens ord er så fint. Det beskriver så godt sånn vi ønsker å være med hverandre, spesielt i adventstiden og julen.

Jeg skrev litt om å utvide tradisjonene og åpne både hjerte og sinn for andre i dette innlegget. Nettopp fordi vi trenger å bi sett, vi trenger bekreftelse, vi trenger raushet og omsorg. Ikke alle ønsker å ta imot, det kan være en utfordring. Men jeg synes ikke det kvalifiserer til å gi opp, en kan prøve mer enn to ganger.

Hva gjør du for å ta vare på andre i tiden som kommer? Den setningen gir meg litt å tygge på, den gir meg litt stikk og litt spark til å faktisk gjøre noe. Vi kan dra på det ene koselige arrangementet etter det andre med oss selv og våre, men hva gjør vi for å ta vare på vår neste og våre nære og kjære. Fortell gjerne hva som blir årets adventsglede i ditt hjem og i din familie.

Jeg fikk en liten ryddeboost i dag, men kjenner at jeg ser fram til å sette meg ned i kveld når dagens plikter er over. Da skal adventskalenderen ferdigstilles og desember skal planlegges. Paulus fikk meg til å tenke litt lenger enn jeg har gjort tidligere og nå gleder jeg meg til å ha godhetsfokus i heimen i ukene som kommer. Det blir en dedikert adventstid med mye glede og godhet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *