Har jeg rett eller forvrenger jeg innholdet slik det passer meg?

Det kan være vanskelig å forstå bibelens sannheter rett.
Det kan være vanskelig å forstå bibelens sannheter rett.

Dagens bibelord kan du lese her. 2.Pet. 3:14-18

Rett skal være rett kan vi ofte si, men det er vel ikke alltid så lett å vite hva som faktisk er rett. Det kan ligge så mange lag under akkurat det vi får innsikt i. Men da er det vel ikke rettferdig å bli dømt ut fra ting vi ikke vet, eller hvordan blir det da. Dagens bibelord byr oss på en liten grubletime.

Hvis ikke jeg tar helt feil er disse ordene vi leser i dag kime til mye konflikt. Vær på vakt så ikke dere blir ført vill av mennesker uten holdepunkter. Hvem er disse menneskene uten holdepunkter da. Jeg kjenner ikke så mange av de. For oss i verdens rikeste land på penger og ting så tror jeg faktisk det også er viktig for oss å ha integriteten og karakteren i boks. Vi kan ikke kjøpe oss fri fra samvittigheten inni oss. Har du levd lenge nok så har du erfart akkurat det.

Jeg er ofte ganske urokkelig når jeg har klar overbevisning om hva jeg mener er rett. Tror ikke jeg er helt alene om det. Og det er nesten umulig å ikke måtte på et eller annet tidspunkt forsvare egne tanker, meninger og oppfattelse i samtale med andre. Bor du alene slipper du billig unna på mye av den hverdagslige staheten. Likevel har du kanskje kolleger, fellesskap du er engasjert i eller familie du har en viss omgang med. Da må du antagelig måtte bryne meningene dine mot andres.

Det er vanskelig å fortelle andre at slik du har forstått det er feil. Hvordan kan en være så sikker å det. Det er lettere å spørre hvorfor andre har forstått det akkurat sånn, kanskje det kan bli en samtale. Det er lettere å være nysgjerrig på andre enn bestemt på egne meninger. En trenger ikke å forvrenge eller være ukyndig av den grunn. Men det kan skape dialog og med dialog så kan det gås opp nye veier som ingen hadde gjettet på forhånd.

I dagens ord står vi midt imellom og dealer med våre medmennesker samtidig som det handler om å leve i Guds ord slik Gud har tenkt vi skal gjøre. Tenk å få tredd så mange dilemmaer nedover hodet på en gang. Det er fristende å bare si lykke til. Likevel så skal vi ikke være så redde for å tørre å bryne oss litt, tørre å speile meningene våre både i Ordet og i samfunnet. Vi lever hver dag og vi legger til og trekker fra nye erfaringer og opplevelser hver dag. Vi blir eldre, vi får mer erfaring og vi får andre posisjoner. Ordet er levende og det lever i oss. Ikke vær så redd for å bli formet, men velg riktig kilde.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *