Avstand eller nærhet i det nye året

Ordet med både avstand og nærhet
Ordet med både avstand og nærhet

Dagens bibelord kan du lese her. Fil. 2:5-11

Kjenner du avstand eller nærhet til Gud i det nye året. Det nye året er strengt tatt bare på sin tredje dag så det er mange dager igjen. Likevel så er det vel litt opp til oss hvilket fokus vi ønsker å ha når vi tar fatt på de nye dagene.

Jeg har gjenopptatt mine skrivesysler etter en pause i de travle desemberdagene. Influensaen kom også en tur så det kjennes ut som en lang siesta fra både folk og plikter. På tide å komme i gang med det som kalles normal hverdag.

Livet med Gud er jo sjelden normal hverdag. Det utfordrer, inspirerer og gir noe å gruble på stort sett hver dag. Året startet i går med velsignelsen. En fin måte å sette fokus på. I dag svever vi videre og det er litt vanskelig å sortere hvordan vi egentlig skal forholde oss til dagens tekst.

På mange måter så gir språket i dagens tekst en masse avstand til virkeligheten. Jeg opplever ikke det jeg leser som tilgjengelig for meg. Men skal det være tilgjengelig for meg? Jeg er usikker. Jeg skjønner at jeg skal ha samme sinnelag som Jesus. Det i seg selv er utfordring nok for meg. Kanskje du har større englevinger på ryggen enn meg.

Jeg vet om et ord som bare er skikkelig kristent, nemlig proklamere. Og jeg må nesten ty til det ordet for å beskrive dagens tekst. I dag handler det om Jesus og det er en proklamering av hans virke. Han er opphøyd til det høyeste og gitt ham navnet over alle navn. Hvem er det som kan måle seg med det eller i det hele tatt forholde seg til det.

Det er så fjernt fra vår forstand og virkelighet så da passer det best å beskrive det med litt annerledes ord. Kanskje litt flåsete sagt og dagens tekst er for stor til at den kan flåses med. Problemet er bare at det er veldig stort og ullent. Jeg kan rette blikket mitt til det som er større enn meg selv, men jeg kjenner på alle mulige måter at jeg kommer til kort. Gud er større, så mye større.

Jeg fylles med takknemlighet og trygghet for jeg vet at det er plass til meg hos Gud og det tar jeg med meg inn i det nye året. Jeg gleder meg til å oppdage Ordet dag for dag og jeg håper du vil være med meg på reisen. Enten om det gir oss avstand eller nærhet så vil det garantert gjøre noe med oss. Det blir lite svar med to streker under, men det blir undring og det blir nye tanker. Godt nytt år fra meg på Volen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *