Det handler om forpliktelser

Ringen som symboliserer forpliktelser
Ringen som symboliserer forpliktelser

Dagens bibelord kan du les her. Kol. 3:12-17

Forpliktelser rammer fint inn dagens ord. Det er nok ikke den mest åpenbare konklusjonen, men i dag er det intet mindre enn prekenteksten som vi hadde i vår vielse som Bibelselskapet har valgt ut. Det er mulig jeg skiller meg litt ut og folk flest går neppe rundt å husker hva presten prekte over i vielsen. Men jeg har det med å huske litt ymse.

Min gode venn Kristoffer viet oss palmelørdagen for snart fire år siden. Tekster og musikk fikk vi velge selv og dagen har brent seg inn som en høytidsdag i minnet. På klingende sørlandsk fikk vi med oss huskeregelen at vi skulle kle ekteskapet i kjærlighet som var mygt. Mjukt og godt som jeg ville sagt. Medfølelse, godhet, ydmykhet og tålmodighet. Ja, jeg husker faktisk det.

Så hvordan er det med praksisen da, den går som smurt tenker du. Det gjør ikke det vet du. Vi lever noe hver dag som heter livet. Livet har så mange flere sider og det er jo ikke bare å danse videre med de lette skrittene vi gikk ned fra alteret med. Boom, så kom hverdagen og det er hverdager som livet har flest av.

Likevel så har vi bestemt oss for hva som er viktig for oss. Vi har forpliktelser og vi tenker at det er det vi bygger livet vi lever sammen ut i fra. Derfor så synes jeg dagens ord handler om forpliktelser. Paulus bobler over i dag av flotte ord å bygge livet som kristen på. Vi må ikke miste motet bare fordi dagene ikke er helt som det, men det handler om verdier vi forplikter oss til.

Vi behøver ikke skylde på alt og alle andre for at livet vårt ikke er noe glansbilde eller at vi gjerne skulle levd med andre kort. Men vi kan bestemme oss for hva vi ønsker å strekke oss etter. Hvordan jeg skal håndtere mitt liv og hvilke verdier som skal blomstre. Blir alt vi sier og gjør da i Jesu navn med takk til Gud, vår Far, ved ham. Det er opp til deg og til meg, men la dagens ord være en påminner på at du må velge selv.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *